Python Fundamentals

Fundamental class verzorgd door: ir. Jacques de Hooge

Voor wie is deze fundamental class bestemd

Je hebt al enige programmeerervaring en je weet dat software-ontwikkeling veel meer inhoud dat het produceren of scripten van webpagina's. Je wilt grotere back-end systemen ontwikkelen met daarvoor geschikte tools.

Python is op dit moment programmeertaal nummer één op universiteiten wereldwijd. Deze heldere, doordachte taal leent zich voor het bouwen van uitgebreide, goed onderhoudbare applicaties.

Doordat de performance-gevoelige libraries voor Python in C++ geschreven zijn, is de uitvoering van massale berekeningen vele malen sneller dan bijvoorbeeld in Java, en tientallen tot honderden malen sneller dan bijvoorbeeld in JavaScript. Met name de combinatie van Python met de NumPy en SciPy libraries is dan ook op dit moment de de-facto standaard voor snelle berekeningen met grote hoeveelheden data.

Als je wilt leren door middel van systematische ontwerptechnieken recht op je doel af te gaan met gebruikmaking van deze object georiënteerde taal in combinatie met de juiste libaries, is deze fundamental class voor jou.

Wat leer je

Na afloop van de fundamental class beheers je op professioneel niveau gebruik van de volgende taalfaciliteiten:

Een aantal praktische zaken

Als je met mij een leerovereenkomst aan gaat, gaan we elkaar regelmatig zien. De vorm waarin is open. De meeste dingen gebeuren met een kleine groep, nooit meer dan 10 mensen. De kosten per les van 2 uur bedragen €40,-. Je ontvangt een factuur die je eventueel aan je werkgever kunt overleggen. Je wordt werkt op je individuele niveau en krijgt individuele begeleiding.

De locatie hangt van de groepsgrootte af. Indien de situatie zich daarvoor leent, kan een deel van de begeleiding ook on-line plaats vinden, bijvoorbeeld als je ver weg woont of je beschikbaarheid beperkt is omdat je werkt.

Je leerovereenkomst sluit je rechtstreeks met mij, ook als je werkgever je opleiding vervolgens weer aan jou vergoed. Op die manier is de opleiding voor iedereen toegankelijk, ook als je op dit moment geen werk hebt.

Voor je met de opleiding begint, hebben we een startgesprek van een half uur. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Afhankelijk van het verloop van dit startgesprek, hebben we allebei de vrijheid al dan niet met elkaar in zee te gaan. Mijn oordeel hierover baseer ik op jouw voorkennis en ervaring, maar ook op je bereidheid iets nieuws te leren. Hoe je tot jouw oordeel komt staat je volledig vrij. Waarschijnlijk wil je in ieder geval weten of je ik je iets te bieden heb waar je echt verder mee komt. Voel je daarom vrij om door te vragen. Tenslotte ga je hier tijd en geld in steken.

Als je een vak met succes hebt afgerond krijg je een certificaat voor dat vak en kun je een beroep op mij doen bij eventuele sollicitaties, om je toekomstige werkgever te overtuigen van je vaardigheden. Ik blijf graag bij jou en je loopbaan betrokken.

Tot slot

De afgelopen 15 jaar heb ik mijn brood verdiend met de combinatie van Python en C++, o.a. met software voor electro-cardiologie, procesbesturing en het opsporen van olie en gas. Er is voor Python een enorm aanbod van gratis libraries van goede kwaliteit voor zeer uiteenlopende typen toepassingen. Python kom je tegen in single board besturingscomputers, medische beeldverwerking, web-applicaties en technisch-wetenschappelijke software. Eigenlijk is er geen terrein waarop deze taal niet is doorgedrongen.

Met name de combinatie van Python en C++ maakt het mogelijk vrijwel elk IT probleem het hoofd te bieden. Zo zijn er in Python een groot aantal webservers geschreven, waarvan Django de bekendste is. Daarnaast zijn er diverse oplossingen om Python in de browser te gebruiken, waaronder één van mijn hand. Veel bedrijven hebben de kracht van Python ontdekt en Python ontwikkelaars zijn dan ook veel gevraagd. De taal biedt een goede instap in de IT, met vrijwel onbeperkte doorgroeimogelijkheden. Omdat je in Python zowel snel als netjes kunt ontwikkelen is de taal zeer geschikt om op commerciele basis (multi-platform) applicaties mee te bouwen.